Povijest

Tvrtka REBUS d.o.o. osnovana je 1992.godine. U svojim početcima tvrtka se bavila veletrgovinom ugostiteljske robe te specijalizirane ugostiteljske robe. 2009.g. počinjemo s projektom SAMOPOSLUŽNIH LEDOMATA. Osmislili smo koncept uređaja koji će sam proizvoditi i prodavati led, te smo nakon izrade koncepta krenuli u pronalazak partnera jer nismo imali iskustva u proizvodnji i izradi.

Iste te godine s Kineskim partnerom proizvodimo 4 samoposlužna ledomata, po našim nacrtima i konceptu,  međutim nakon godinu dana rada aparati su se pokazali nekvalitetno urađenima te nefunkcionalnima, međutim uvidjeli smo tržišnu potražnju za takvim proizvodom te odlučili sami ući u taj zahtjevan projekt.

Pakirani led

Krajem 2009.g. počinjemo proizvodnju pakiranog leda jer još nismo usavršili samoposlužne ledomate. U našem vlastitom prostoru u Splitu napravili smo proizvodni pogon od 10 tona pakiranog leda u 24h te napravili skladište od 100 m2.

U početku smo radili s mnogo malih firmi kojima smo ustupali naše škrinje te im dostavljali pakirani led koji su oni dalje prodavali. Među našim renomiranim parterima tada postaju INA, INTERSPAR, KONZUM, DJELO, BAKMAZ, LUKOIL…

Pakirani led i proizvodnja leda tada prelaze u primarni posao u ljetnim mjesecima. Postepeno smo širili nasu mrežu te postali lider u Dalmatinskom području. Dok naša mreža obuhvaća područje od Dubrovnika do Zagreba. 2011.g. povećavamo naš proizvodni kapacitet na 20 tona u 24h i širimo skladišni prostor na 250 m2, čime postajemo kapacitetom jedan od najvećih proizvođača u regiji.

 

Razvoj ledomata

Paralelno s proizvodnjom pakiranog leda razvijamo i projekt samoposlužnih ledomata  koje razvijamo i dorađujemo.

2010.g  naručujemo vanjska kućišta i spremnike za led iz Kine te sami radimo sve ostalo, odnosno proizvodimo 2. generaciju samoposlužnih ledomata u kojima smo doradili nedstatke prvih prototipa, te koji su se pokazali funkcionalnima.

Aparati opravdavaju naš razvoj i trud te proizvode i prodaju led, postavljeni su na raznim lokacijama  od kampova, marina, gradskih lokacija, plaža itd.

Pokazuju se funkcionalnima u ljetnim ali i zimskim mjesecima što je također jedinstveno za ovaj tim proizvoda.  Međutim ponovno je loša izrada spremnika i kućišta došla do izražaja te pokazala niz malih nedostataka: curenje vode, stvaranje hrđe itd.

2013.g. proizvodimo CRO 450 prvi samoposlužni ledomat proizveden 100% u Hrvatskoj od kućišta spremnika, ledomata te sistema za prodaju leda. Patentirali smo spremnik za spremanje leda i izbacivanje koji omogućuje potpunu iskoristivost spremnika od 180 kg, što znači kada kupac želi kupiti odjednom maximum Vi mu možete prodati 72 pakiranja.

Dio koji proizvodi led ICE MAKER sami proizvodimo i garantiramo za njegovu kvalitetu, te za rad kompresora dajemo GARANCIJU 2 godine. Dok je garancija samoposlužnog ledomata 1 godina.

Proizvodnja i pogon

Nalazimo se u Splitu, na 600 m2 nalazi se naš uredski, skladišni i proizvodni pogon gdje kontinuirano razvijamo naše proizvode te održavamo kvalitetu postojećih proizvoda i usluga. Nas stručni tim po svim europskim standardima proizvodi jedinstveni hrvatski proizvod koji još nema na tržištu EU pravu konkurenciju.

Tvrtka je odjeljena u 2 glava dijela:

Naši zadovoljni klijenti